El Priorat, una comarca vinícola, carregada d’història i vida, de camps de vinya infinits, de colors i amb un Montsant que fa de guia, descobrireu una ruta sobre rodes que brinda una experiència única i d’allò més emocionant.

Durant Pedals del Priorat travessareu els camins que feien servir els antics cartoixans entre vinyes centenàries. Amb un recorregut total de 111 Kilòmetres i un desnivell ascendent de 3421m, gaudireu dels pobles prioratins i els seus paisatges immillorables. Entre senderons vertiginosos i camins serpentejants, podreu meravellar-vos dels famosos costers de vinya i pedalar amunt i avall passant per les zones més emblemàtiques i reconegudes gràcies als seus vins únics i la seva diversitat tant rica.

L’ITINERARI

Pedals del Priorat és una ruta circular i consta d’un total de 111 km i un desnivell ascendent de 3421m. Tindrà inici a Cornudella de Montsant, un poble del Nord del Priorat, envoltat per la Serra de Montsant per una banda i la Gritella i Siurana per l’altra.

Després de rebre el breafing i l’entrega de tot el material necessari per emprendre aquesta fantàstica ruta, iniciareu l’itinerari en direcció a La Morera del Montsant, poble situat just als peus del Montsant on les vistes de les parets verticals del massís són impressionants, i posteriorment descendireu cap a la Vilella Baixa, també coneguda com la Nova York del Priorat degut als seus edificis vertiginosos d’una alçada considerable.

Després de gaudir d’aquestes vistes, continuareu cap a Bellmunt del Priorat, on en destaquen les seves mines històriques, fins arribar a la capital, Falset (km 58,60). Serà en aquest punt on es farà parada i fonda per recuperar les forces i reprendre la ruta entre boscos frondosos i costers de vinya amb denominació.

Poc a poc, entre ascensos i descensos, pedalareu per corriols tècnics per Gratallops, Torroja del Priorat, la Vilella Alta, Escaladei (on trobem l’antiga i històrica Cartoixa), Poboleda i finalment, Cornudella de Montsant, on posareu el punt i final de la ruta.  

RECORREGUT I ALTIMETRIA

DISTÀNCIA: 111 KM

   DESNIVELL ASCENDENT ACUMULAT: 3421m

PK – 00,00  CORNUDELLA DE MONTSANT
PK – 10,50  MORERA DE MONTSANT 
PK – 27,30  VILELLA BAIXA    
PK – 52,40  BELLMUNT DEL PRIORAT  

PK – 58,60  FALSET
PK – 70,30  PORRERA
PK – 79,50  TORROJA DEL PRIORAT
PK – 83,80  VILELLA ALTA  

PK – 88,00    ESCALADEI 
PK – 92,00    POBOLEDA 
PK – 111,00  CORNUDELLA DE MONTSANT

PROGRAMA

És necessària una mínima condició física per cobrir el recorregut previst amb garanties, gaudint del paisatge, el patrimoni i la gastronomia, Així mateix, es recomana dur un equipament correcte (bicicleta de muntanya i eines bàsiques) per afrontar-lo.

Dia 1: Cornudella de Montsant
· Arribada a Cornudella de Montsant i breafing de la ruta.
· Sopar i dormir.

Dia 2Cornudella de Montsant – Falset
· Esmorzar complert per encarar amb energia la primera etapa!
· Pedalem!: Cornudella ► La Morera ► Vilella Baixa ► Bellmunt ►Falset
· Descans, sopar i dormir.

Dia 3: Falset – Cornudella de Montsant
· Esmorzar complert
· Pedalem!: Falset ► Gratallops ► Torroja ► La Vilella Alta ► Escaladei ► Poboleda ► Cornudella.
· F
inal de ruta, foto i lliurament de mallot.

PREUS I RESERVES

Pack economy: 217€/persona
Inclou: Mitja pensió a LoRefugi a Cornudella, Mitja pensió a Mas Trucafort a Falset i forfait.

Pack Priorat: 275€/persona
Inclou: Mitja pensió a LoRefugi a Cornudella, Mitja pensió a Mas Trucafort a Falset, transfers de maletes i forfait.

Pack Priorat plus: 289€/persona
Inclou: Mitja pensió a Cal Giral 2 a Cornudella, Mitja pensió a Mas Trucafort a Falset, transfer de maletes i forfait.

SERVEIS COMPLEMENTARIS

SERVEI D’ASSISTÈNCIA 4X4
Disposem d’un servei d’assistència per tots els imprevistos que puguin esdevenir. 

LLOGUER DE GPS
Disposem de Garmin Etrex amb track i mapa preparats per la ruta!
Preu: 25€/ruta

ASSEGURANÇA
Podeu concertar-la nomès per als dies de la ruta.
Preu: 14€/ruta

PACK FINISH
Inclou: dutxa, tovallola, refrigeri i pica-pica.
Preu: 10€/persona

ATENCIÓ!
– En cas de no haver disponibilitat dels allotjaments indicats, podem prerssupostar en funció d’altres allotjaments disponibles.

– Preus calculats per packs de 2 persones allotjades en habitació doble. 

Vols més informació?

Formulari de contacte PEDALS DEL PRIORAT

15 + 8 =

En compliment del que disposa la Llei Orgànica de Protecció de Dades 15/1999, us informem que les vostres dades personals seran tractades e incorporades als nostres sistemes informàtics, dels quals és titular aquesta empresa. Podeu exercir-hi els drets d’accés, rectificació i de cancel·lació previstos a la Llei.

TAMBÉ PODEU TROBAR-NOS A…

                          

Part de l’itinerari de PEDALS DEL PRIORAT, transcorrre per espais d’interès natural com el Parc Natural de la Serra de Montsant, per això:
· Quan arribis a les ermites circula a peu, al costat de la bicicleta. Són espais d’acolliment i espiritualitat.
· Respecta la prioritat dels excursionistes i les normes de circulació.
· Que ningú s’adoni que hi has passat. No embrutis la muntanya amb les teves deixalles.
· Respecta l’entorn natural i gaudiu observant la fauna i la flora sense molestar-la.
· És prohibit encendre foc, excepte en zones autoritzades i durant certes èpoques de l’any.
· Respecta la propietat privada. Recorda que la conservació del patrimoni natural i cultural és responsabilitat de tots.

REGLAMENT

 • Pedals del Priorat només pot realitzar-se amb reserva prèvia. Les reserves només es poden fer a través de la Central de reserves de Pedals del Priorat, i no es poden realitzar directament en els establiments adherits a la ruta. En el cas de presentar-se en qualsevol establiment sense reserva concertada, l’organització de Pedals del Priorat no es farà càrrec de la situació.
 • Abans d’iniciar el recorregut, tots els participants s’hauran de presentar a la seu de Pedals del Priorat (C/Comte de Rius, s/n de Cornudella de Montsant) a fi de recollir el forfait (llibre de ruta, mapa, obsequis) i rebre les explicacions oportunes.
 • Pedals del Priorat no és una activitat competitiva. L’objectiu és completar el recorregut proposat passant-ho el millor possible.
 • Tots aquells que acabin la ruta amb tots els controls de pas segellats, podran recollir el maillot exclusiu de Pedals del Priorat a la nostra oficina.
 • Pedals del Priorat és una activitat a l’aire lliure amb un cert component d’aventura. Les inclemències meteorològiques, exceptuant els casos extrems, no són motiu de suspensió de l’activitat.

Cancel·lacions

 • Anul·lant fins a 15 dies abans de l’inici de la travessa es retornarà l’import íntegre.
 • Anul·lant dintre dels 15 dies previs i abans de 2 dies de l’inici de la travessa, es perdrà la totalitat de la paga i senyal (15€ per persona i nit).
 • Anul·lant el dia abans de començar, el mateix dia de començar o durant la travessa es perdrà l’import íntegre de la reserva.
 • En cap cas es farà devolució de l’import de l’assegurança en cas de que s’hagi contractat.
 • Es considera “dia d’inici de la travessa” el mateix dia en que ja hi han contractats serveis.
 • Si es produeix l’anul·lació d’una reserva o part d’ella (per exemple si alguna persona del grup es dóna de baixa) i ja s’ha entregat el forfait sencer o part d’ell (per exemple, l’enviament del track) es perdrà l’import íntegre de la reserva, independentment de la data en que es produeixi aquesta anul·lació.
 • En el cas de no pernoctar on s’ha reservat, pel motiu que sigui, la reserva es perd i és necessari pagar l’import sencer a l’establiment on s’hagi dormit.

Abandonaments

 • Si per qualsevol motiu s’ha d’abandonar, és imprescindible avisar a la organització de Pedals del Priorat. En el llibre de ruta que s’entrega en el moment de recollir el forfait, es faciliten números de telèfon de serveis de taxi.