El Priorat, una comarca vinícola, carregada d’història i vida, de camps de vinya infinits, de colors i amb un Montsant que fa de guia, descobrireu una ruta sobre rodes que brinda una experiència única i d’allò més emocionant.

Durant Pedals del Priorat travessareu els camins que feien servir els antics cartoixans entre vinyes centenàries. Amb un recorregut total de 111 Kilòmetres i un desnivell ascendent de 3421m, gaudireu dels pobles prioratins i els seus paisatges immillorables. Entre senderons vertiginosos i camins serpentejants, podreu meravellar-vos dels famosos costers de vinya i pedalar amunt i avall passant per les zones més emblemàtiques i reconegudes gràcies als seus vins únics i la seva diversitat tant rica.

L’ITINERARI

Pedals del Priorat és una ruta circular i consta d’un total de 111 km i un desnivell ascendent de 3421m. Tindrà inici a Cornudella de Montsant, un poble del Nord del Priorat, envoltat per la Serra de Montsant per una banda i la Gritella i Siurana per l’altra.

Després de rebre el breafing i l’entrega de tot el material necessari per emprendre aquesta fantàstica ruta, iniciareu l’itinerari en direcció a La Morera del Montsant, poble situat just als peus del Montsant on les vistes de les parets verticals del massís són impressionants, i posteriorment descendireu cap a la Vilella Baixa, també coneguda com la Nova York del Priorat degut als seus edificis vertiginosos d’una alçada considerable.

Després de gaudir d’aquestes vistes, continuareu cap a Bellmunt del Priorat, on en destaquen les seves mines històriques, fins arribar a la capital, Falset (km 58,60). Serà en aquest punt on es farà parada i fonda per recuperar les forces i reprendre la ruta entre boscos frondosos i costers de vinya amb denominació.

Poc a poc, entre ascensos i descensos, pedalareu per corriols tècnics per Gratallops, Torroja del Priorat, la Vilella Alta, Escaladei (on trobem l’antiga i històrica Cartoixa), Poboleda i finalment, Cornudella de Montsant, on posareu el punt i final de la ruta.  

RECORREGUT I ALTIMETRIA

DISTÀNCIA: 111 KM

   DESNIVELL ASCENDENT ACUMULAT: 3421m

PK – 00,00  CORNUDELLA DE MONTSANT
PK – 10,50  MORERA DE MONTSANT 
PK – 27,30  VILELLA BAIXA    
PK – 52,40  BELLMUNT DEL PRIORAT  

PK – 58,60  FALSET
PK – 70,30  PORRERA
PK – 79,50  TORROJA DEL PRIORAT
PK – 83,80  VILELLA ALTA  

PK – 88,00    ESCALADEI 
PK – 92,00    POBOLEDA 
PK – 111,00  CORNUDELLA DE MONTSANT

PROGRAMA

És necessària una mínima condició física per cobrir el recorregut previst amb garanties, gaudint del paisatge, el patrimoni i la gastronomia, Així mateix, es recomana dur un equipament correcte (bicicleta de muntanya i eines bàsiques) per afrontar-lo.

Dia 1: Cornudella de Montsant
· Arribada a Cornudella de Montsant i breafing de la ruta.
· Sopar i dormir.

Dia 2Cornudella de Montsant – Falset
· Esmorzar complert per encarar amb energia la primera etapa!
· Pedalem!: Cornudella ► La Morera ► Vilella Baixa ► Bellmunt ►Falset
· Descans, sopar i dormir.

Dia 3: Falset – Cornudella de Montsant
· Esmorzar complert
· Pedalem!: Falset ► Gratallops ► Torroja ► La Vilella Alta ► Escaladei ► Poboleda ► Cornudella.
· F
inal de ruta, foto i lliurament de mallot.

PREUS I RESERVES

Pack economy: 238€/persona
Inclou: dues mitges pensions i forfait.

Pack Priorat: 294€/persona
Inclou: dues mitges pensions, transfers de maletes i forfait.

Pack Priorat plus: 310€/persona
Inclou: dues mitjes pensions en allotjaments superiors, transfer de maletes i forfait.

SERVEIS COMPLEMENTARIS

SERVEI D’ASSISTÈNCIA 4X4
Disposem d’un servei d’assistència per tots els imprevistos que puguin esdevenir (servei no inclòs en el preu del forfait)

LLOGUER DE GPS
Disposem de Garmin Etrex amb track i mapa preparats per la ruta!
Preu: 25€/ruta

ASSEGURANÇA
Podeu concertar-la nomès per als dies de la ruta.
Preu: 14€/ruta

ATENCIÓ!
– Preus calculats per packs de 2 persones allotjades en habitació doble. En cas de ser un grup amb nombre imparell de participants, consulteu-nos pressupost.

TAMBÉ PODEU TROBAR-NOS A…

                          

Part de l’itinerari de PEDALS DEL PRIORAT, transcorrre per espais d’interès natural com el Parc Natural de la Serra de Montsant, per això:
· Quan arribis a les ermites circula a peu, al costat de la bicicleta. Són espais d’acolliment i espiritualitat.
· Respecta la prioritat dels excursionistes i les normes de circulació.
· Que ningú s’adoni que hi has passat. No embrutis la muntanya amb les teves deixalles.
· Respecta l’entorn natural i gaudiu observant la fauna i la flora sense molestar-la.
· És prohibit encendre foc, excepte en zones autoritzades i durant certes èpoques de l’any.
· Respecta la propietat privada. Recorda que la conservació del patrimoni natural i cultural és responsabilitat de tots.

REGLAMENT

 • Pedals del Priorat només pot realitzar-se amb reserva prèvia. Les reserves només es poden fer a través de la Central de reserves de Pedals del Priorat, i no es poden realitzar directament en els establiments adherits a la ruta. En el cas de presentar-se en qualsevol establiment sense reserva concertada, l’organització de Pedals del Priorat no es farà càrrec de la situació.
 • Abans d’iniciar el recorregut, tots els participants s’hauran de presentar a la seu de Pedals del Priorat (C/Comte de Rius, s/n de Cornudella de Montsant) a fi de recollir el forfait (llibre de ruta, mapa, obsequis) i rebre les explicacions oportunes.
 • Pedals del Priorat no és una activitat competitiva. L’objectiu és completar el recorregut proposat passant-ho el millor possible.
 • Tots aquells que acabin la ruta amb tots els controls de pas segellats, podran recollir el maillot exclusiu de Pedals del Priorat a la nostra oficina.
 • Pedals del Priorat és una activitat a l’aire lliure amb un cert component d’aventura. Les inclemències meteorològiques, exceptuant els casos extrems, no són motiu de suspensió de l’activitat.

Cancel·lacions

 • Anul·lant fins a 15 dies abans de l’inici de la travessa es retornarà l’import íntegre.
 • Anul·lant dintre dels 15 dies previs i abans de 2 dies de l’inici de la travessa, es perdrà la totalitat de la paga i senyal (15€ per persona i nit).
 • Anul·lant el dia abans de començar, el mateix dia de començar o durant la travessa es perdrà l’import íntegre de la reserva.
 • En cap cas es farà devolució de l’import de l’assegurança en cas de que s’hagi contractat.
 • Es considera “dia d’inici de la travessa” el mateix dia en que ja hi han contractats serveis.
 • Si es produeix l’anul·lació d’una reserva o part d’ella (per exemple si alguna persona del grup es dóna de baixa) i ja s’ha entregat el forfait sencer o part d’ell (per exemple, l’enviament del track) es perdrà l’import íntegre de la reserva, independentment de la data en que es produeixi aquesta anul·lació.
 • En el cas de no pernoctar on s’ha reservat, pel motiu que sigui, la reserva es perd i és necessari pagar l’import sencer a l’establiment on s’hagi dormit.

Abandonaments

 • Si per qualsevol motiu s’ha d’abandonar, és imprescindible avisar a la organització de Pedals del Priorat. En el llibre de ruta que s’entrega en el moment de recollir el forfait, es faciliten números de telèfon de serveis de taxi.
Subscriu-te al nostre newsletter

Subscriu-te al nostre newsletter

Subscriu-te al nostre newsletter si vols rebre les últimes novetats sobre les activitats que organitzem a Priorat Bike Experiences!

T'has subscrit correctament!